Oldal kiválasztása
A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége csütörtökön este úgy döntött, hogy befejezetté nyilvánítja a 2019–2020-as klubidényt. A kaposvári női csapat az első, a férfiegyüttes pedig a harmadik helyen állt a bajnokságban.
Az MRSZ az Orbán Viktor miniszterelnök által csütörtökön bejelentett, határozatlan időre elrendelt kijárási korlátozásra hivatkozva hozta meg a döntését. Az elnökség a teljes felnőtt és az U15-ös korosztályig az összes utánpótlás teremröplabda-bajnokságot befejezetté nyilvánította, és egyik bajnokságban sem osztanak ki helyezéseket. A nemzetközi kupaindulásról az érintett klubok bevonásával, az idei és a tavalyi bajnoki, és kupaeredmények figyelembevételével döntenek majd.
A kaposvári élklubokat érzékenyen érintheti a döntés, ugyanis a Fino férficsapata az Extraliga 3. helyén állt a bajnokság felfüggesztésekor, míg az 1.MCM-Diamant Kaposvár női együttese történelmi szezont futva vezette a bajnokságot 18 fordulót követően, mindössze három mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt.
A 2020–2021-es idény kiírásával és megszervezésével a szövetség a főtitkárt bízta meg, s felkérte, egyeztessen a 2019–2020-as idényben kieső, illetve feljutó helyen álló csapatokkal. Ezt követően az elnökség a klubok szándékait figyelembe véve dönt a végleges lebonyolításról. A 2020–2021-es nemzetközi kupák indulóiról a 2018–2019-es és a 2019–2020-as idényben elért eredmények figyelembe vételével döntenek.
A kaposvári női klub vezetői már korábban jelezték: mindenképpen tiszteletben tartják és elfogadják az MRSZ döntését, és az új évadban is szeretnének rajthoz állni valamelyik európai kupasorozatban.