Oldal kiválasztása
Zarka Péter tanítványai nagyszerű teljesítményt nyújtva, három szettben verték a piros-kékeket a női röplabda Extraliga 6. fordulójában. A sikerből még a sérüléssel bajlódó Háfra Dominika is ponttal vette ki a részét!
A jó Diamant kezdés után hamar magára talált a Vasas, 6:7 után viszont megint Iricaninék diktálták a tempót. Négypontos hazai vezetés után időt kért Jókay Zoltán, a vendégek mestere, de ez a különbség a folytatásban sem csökkent. Haneline nyitásait követően még megrázta magát a fővárosi csapata, a kaposváriak keze azonban a hajrában sem remegett meg (1:0).
Felváltva vezetett a két csapat a második szett elején, majd Leidgeb pontjaival ismét a Diamantnál volt az előny. A piros-kékek megint a játékrész végére kapták össze magukat, 21:19 után pedig Török Kata ütésével fordítottak is. A somogyi hölgyek ezután sem omlottak össze és Araujo remeklésének is köszönhetően nagy küzdelemben, 26:24-re megnyerték a második felvonást is (2:0)
A harmadik szett aztán már szinte végig a hazaiakról szólt. Zarka Péter tanítványai hamar elléptek ellenfelüktől, 11:5 után pedig az is belefért, hogy a decemberben épp a Vasas ellen megsérülő Háfra Dominika is beálljon szerválni. A súlyos térdsérüléséből lábadozó játékos ásznyitásig jutott, társai pedig végül könnyedén nyerték a játékrészt.
A Diamant-lányok a győzelmüknek köszönhetően pedig hatalmas lépést tettek az Extraliga negyedik helye felé!
1. MCM Diamant-Kaposvári Egyetem – Vasas Óbuda 3:0 (21, 24, 17)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Horváth M., Adler
Kaposvár: Fábián 1, Iricanin 9, Sitkey 7, Horváth A. 11, Araujo 14, Leidgeb 11. Csere: Csitári (liberó), Harmath, Háfra 1. Vezetőedző: Zarka Péter
Vasas: Török 11, Bodovics , Németh A. 2, Kostelanská 16, Haneline 11, Durst 2. Csere: Juhár (liberó), Cappelli 2, Papp O 3. Vezetőedző: Jókay Zoltán