Oldal kiválasztása
Nagyot küzdöttek a Diamant-lányok a Békéscsaba ellen, de ez is kevés volt a jászmarabláshoz.
Ellenállhatatlanul kezdett a Békéscsaba a Diamant elleni szombati női röplabda Extraligás mérkőzésen. A vendégek hamar elléptek a kaposváriaktól, Zarka Péter tanítványai pedig a szett végére csak kozmetikázni tudtak az eredményen.
A második felvonásban ugyanott folytatta a BRSE, ahol az elsőben abbahagyta. A hazaiak nem tudták megtörni a címvédő lendületét, 25:16 után pedig már kétszettes előnyben voltak a viharsarkiak.
A harmadik szett már sokkal jobban indult Harmathéknak. A játékrész közepéig tartani is tudták a lépést a többek között a válogatott Nagy Esztert is felvonultató csabaiakkal, Salomoni-mester időkérése után azonban rendezte sorait a BRSE.
A címvédő végül 3:0-ra nyert a Városi Sportcsarnokban.
1. MCM-DIAMANT KAPOSVÁR – LINAMAR-BRSE 0:3 (–18, –16, –18)
Kaposvár, 500 néző. Vezette: Halász T., Ujházi.
Kaposvár: Iricsanyin 11, Harmath 4, Horváth A. 2, Araujo 7, Leidgeb 5, Fábián. Csere: Csitári (liberó), Sitkey, Szivós, Lutter L., Kanizsai. Vezetőedző: Zarka Péter.
Békéscsaba: Ivanovic 11, Nagy E. 12, Fresco 8, Mlinar 18, Pekárik 6, Koseková. Csere: Molcsányi (liberó), Szedmák. Vezetőedző: Alberto Salomoni.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 6:8, 8:16, 16:21. II. játszma: 4:8, 11:16, 13:21. III. játszma: 8:7, 13:16, 16:21.
Zarka Péter: – Megilletődötten kezdtünk, a Békéscsaba pedig szinte hibátlan játékkal rukkolt ma elő. Köszönjük a népes szurkolótábor biztatását!
Alberto Salomoni: – Nehéz héten vagyunk túl, de esélyeshez méltó játékkal tudtunk nyerni a jó formát mutató Kaposvár ellen.